Hej

Om den här kvarnen, Husqvarna nr. 4, har jag många frågor, men kanske mest om tekniken.


Den är tillverkad efter sekelskiftet 1900 men modellen kommer från USA från slutet av 1800-talet och sedan  tillverkades den också i Sverige. Jag vet inte om samma teknik fanns i USA.


Vi har kanske sedan 2019 hittat kvarnar från Japan som använder den här tekniken som kallas "Ghost Tooth" och med den skall vi kunna mala kaffekornen i väldigt jämn storlek, som skall ta fram smaken väldigt fint. 

Känner någon till den tidiga "Ghost Tooth" tekniken, som användes vid sekelskiftet och kanske fram till 1920-talet både i Frankrike och i Tyskland och i Sverige, men som då sedan försvann? 

I Husqvarna fabriken slutade de tillverka kvarnen nr 4 och började på 20-talet tillverka nr 4A,



...som har vanliga "räfflor" inte "Ghost Teeth".

Undrar och hälsar Staffan

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen